miskolci bölcsész blog

miskolci bölcsész blog

Több gólya – gyarapodó bölcsészkar!

2015. július 27. - miskolcibolcsesz

Blogunk még áprilisban beszámolt arról, hogy a 2015. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban többen jelentkeztek a ME Bölcsészettudományi Karra, vagyis nőtt a fakultás népszerűsége. A múlt heti ponthatárhúzás után azt is megtudhattuk, hogy nem csupán a jelentkezők, hanem a felvett hallgatók száma is gyarapodott 2015-ben: összesen 43 fővel, ugyanis amíg 2014-ben 279, addig idén 322 főt vehet fel a ME-BTK az általános felvételi eljárás eredményei alapján.

A slágerszak természetesen idén is az anglisztika volt, ám meglepően jól szerepelt a politológia alapszak is, amely igen szép hallgatói létszámmal indulhat szeptemberben. A kulturális antropológia – amelynek jövőjéről ma pozitív hírek érkeztek – úgyszintén felívelő pályára állt: a tavalyi 6 után idén 15 hallgató nyert felvételt a nappali tagozatos alapképzésre.

Jelentősen nőtt az osztatlan tanárképzésre felvett hallgatók száma is. Itt a földrajz–történelem szakpár bizonyult a legnépszerűbbnek, ami a karok közötti képzések jelentőségére is ráirányíthatja a figyelmet.

A ME Bölcsészettudományi szakjait pótfelvételi eljárásban is meghirdeti – részletek hamarosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolci-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr627658160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása