miskolci bölcsész blog

miskolci bölcsész blog

Amatőr Felolvasó Est a Bölcsészettudományi Karon

2015. december 21. - miskolcibolcsesz

Első éves kulturális antropológus és szabad bölcsész szakos hallgatók Amatőr Felolvasó Estet rendeztek a Bölcsész Klubban. Potonyecz Fanni és Tóth Evelin élménybeszámolója a rendezvényről.12395117_1013667272030595_178265140_n.jpg

Bár nem voltunk nagyon sokan (úgy 25-30 fő), mégis állíthatom, hogy jól sikerült az esemény. A résztvevőktől pozitív visszajelzéseket kaptunk, és buzdítást, hogy legyen ismétlés.

A felolvasó estet a Bölcsész Klubban szerveztük meg, amely önmagában is hangulatos kis helyszín. Gyertyákkal és karácsonyi izzókkal világítottuk ki a helyet, és idézetekkel, a Mogul Kiadó emblémájával és a nyeremény könyvről készült képpel díszítettük a falakat.

Miután mindenki megérkezett, elmondtuk, hogyan fog lezajlani az egész. Ekkor a versenyzők már kihúzták a sorszámaikat, és mielőtt színpadra léptek volna egy-két mondatban bemutattuk őket a nézőknek. Nagyon sokszínű volt az est: novellák, regény részletek, versek és slam poetry is elhangzott.

Ezután a közönség szavazata alapján megjutalmaztuk a három legjobb művet. Az esemény nem jöhetett volna létre a Mogul Kiadó támogatása nélkül, és John Cure nélkül, aki megírta a Gonosz új arca című könyvet, amelyet a három nyertes haza is vihetett.

A jutalmak átadása előtt felolvastuk a Kicsoda John Cure? című részt a regényből, így – remélhetőleg – még jobban felcsigázva a versenyzőket a könyv iránt.

A nyertesek:

  • Mucsi Eszter, novella
  • Orosz László, regényrészlet
  • Bájer Máté, verscsokor

Az eredményhirdetést a szabad felolvasó rész követte, ahol bárki felolvashatta saját írásait, vagy olyan műveket, amelyek közel állnak a szívéhez. Mi sem maradtunk ki a sorból, biztatva ezzel a többieket. A két rész közti szünetben és az esemény végén pedig közös beszélgetésekre került sor.

Itt is szeretnénk gratulálni a nyerteseknek, és az érdeklődésre való tekintettel valószínűleg a jövőben újra meg fogjuk rendezni a felolvasó estet.

Írta: Tóth Evelin

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolci-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr828188890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása