miskolci bölcsész blog

miskolci bölcsész blog

Szeretetotthonban szerveztek Családi Napot a Miskolci Egyetem hallgatói

2017. december 06. - Rada János

Egyetemi képzésük keretében Családi Napot szerveztek a Miskolci Egyetem hallgatói a MÁON Református Szeretetotthonban, ahol akvarellfestéssel, játékos kvízzel, sőt élőzenével is kedveskedtek az intézményben gondozott középsúlyos értelmi sérülteknek.csaladi_nap_1.jpg

A szociális munka olyan segítő hivatás, amelynek sikeres művelése a kellő szociális érzékenység mellett széles körű gyakorlati ismerteket igényel – többek között a közösségfejlesztő tevékenységek terén. Ennek megfelelően a szociális munka alapszakos hallgatók tantervében kötelező tárgyként szerepel a két féléves Projektmunka. Csoport és közösségi munka a gyakorlatban című kurzus is, amelynek keretében jelen rendezvényt is szervezték a diákok. „Szervezőkként a célunk az volt, hogy közösséget kovácsoljunk, valamint közelebb kerüljünk az ellátottakhoz és az intézmény munkájához. Számunkra fontos a jó kapcsolatok kialakítása és fenntartása, főleg úgy, ha ezáltal valami pluszt is nyújthatunk az ellátottak számára” – mondták el a szervezők, akik jelenleg III. éves szociális munka alapszakos hallgatók, név szerint: Filep Regina, Hudák Patrícia, Kiss Boglárka és Likai Loretta.

A november 24-én rendezett Családi Nap megnyitóján Dr. Szabó-Tóth Kinga Dóra az ME BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének igazgatója köszöntette a résztvevőket, és kiemelte, a szociális munkások képzése során nagy hangsúlyt kap az önkéntesség, és a hallgatók egy része kötelező szakmai gyakorlatát is itt, a MÁON Református Szeretetotthonban végezte.Dr. Havasi Virág egyetemi docens, aki többek között művészetterápiával is foglalkozik, a program részét képező akvarellfestés levezénylésében vett részt. A hallgatók emellett egy játékos kvízzel is készültek az ellátottaknak, akik, ha tudták a helyes választ, szaloncukrot kaptak.

csaladi_nap_2.jpg

A Családi Napon fellépett a Mintha zenekar, akik nagy örömmel fogadták a meghívást. A 2012-ben alakult öttagú zenekar (Feledy-Bacsik Ágnes – ének, dobok, furulya; Veress Kinga – ének, dobok, furulyák; Kis József – basszusgitár, gitár; Somorjai Lehel – gitár, fúvós hangszerek; Szabó Péter hangmérnök) a Kárpát-medence népi dallamainak feldolgozásán túl a középkor és a koraújkor trubadúr, Minnesänger dallamait dolgozza fel sajátos stílusban – a tér- és időbeli távolságok ellenére kapcsolatokat keresve a különböző korok és földrajzi helyek muzsikája között. A zenekar neve is ezt fejezi ki: MINTHA. (Mintha népzene lenne – de nem az, mintha jazz, rock lenne – de nem az, néhol pedig mintha komolyzene lenne – de nem az.) A formáció tagjai elmondták, a zenélés a hobbijuk, mindenkinek van saját szakmája, egyedül Veress Kinga főállású zenetanár. „Úgy gondoljuk, hogy ilyen nemes kezdeményezést jó támogatni. Örülünk, ha ilyen helyeken tudunk segíteni, karitatív szolgálatokban is részt venni, mert számunkra ez fontos. Boldogsággal tölt el, hogy adhattunk az itt lévőknek egy kis örömöt, felüdülést, nagyon lelkes közönség voltak” – nyilatkoztak fellépésük után.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolci-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr8613450171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása