miskolci bölcsész blog

miskolci bölcsész blog

Népszerűbb a ME Bölcsészettudományi Kar!

2015. április 09. - Rada János

Amíg országosan a tavalyihoz képest csökkent, addig a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán nőtt a felvételire jelentkezők száma – megjelentek a 2015. évi felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési statisztikái.

A friss jelentkezési adatok szerint összesen 834 fő jelölte meg a ME-BTK valamely képzését, első helyen pedig 379 jelentkező döntött a kar egy-egy képzése mellett. 2014-ben még 792 és 350 volt az összes, illetve az első helyes jelentkezők száma.

A legtöbb hallgatót megmozgató BA-alapszaknak most is az anglisztika bizonyult, ám az idén igen népszerű lett a politológia vagy például a szociális munka alapszak is. Osztatlan tanárképzésre úgyszintén többen jelentkeztek: a legtöbb jelentkező itt a földrajz–történelem szakpárt jelölte meg.

Ezúton is sikeres érettségit és felvételit kívánunk valamennyi jelentkezőnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolci-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr667353496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása