miskolci bölcsész blog

miskolci bölcsész blog

Ismerjük meg egymást! - MEGHÍVÓ

2013. december 15. - miskolcibolcsesz

Az ME Bölcsészettudományi Kar színes előadásokkal gazdagított, de mégis kötetlen, beszélgetős estékre hív mindenkit, aki érdeklődik a bölcsészettudományok, illetve a miskolci bölcsészkar iránt, mégpedig december 18-án és 19-én, tehát szerdán és csütörtökön, a miskolci Grizzlybe, a Pozitív Miskolc című projekt keretében.

December 18. (szerda), 18:30, Grizzly Music Pub

Ember a Medvében - Az ember különböző aspektusokból

A program a bölcsészettudomány különböző tudományterületibe enged közérthető, népszerűsítő módon betekintést, hiszen a humán tudományok mögött mindenütt az ember áll.

18:30 Dr. R. Nagy József (Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet): A retró. Szemelvények a múltból – interaktív előadás

19:00 Edelmayer Zsolt (hallgató): Vizuális antropológiai megfontolások

19:30 Dr. Tózsa-Rigó Attila (Történettudományi Intézet) – Kalina Dávid – Oravecz Márk – Örkényi Csaba – Varga Ádám (hallgatók): Ember vagy Démon? Hitler-kép az elmúlt évek filmalkotásaiban. (Chaplin, Tarantino és Hirschbiegel)

20:00 Rada János (Irodalomtudományi Doktori Iskola): Történészek és a francia forradalom történetei

December 19. (csütörtök), 18:30, Grizzly Music Pub

Mit kínál a bölcsészettudományi képzés? – Kerekasztal-beszélgetés a ME Bölcsészettudományi Kar vezetőivel, oktatóival és hallgatóival

Évről évre igen sok fiatal érdeklődik a bölcsészettudományi képzések iránt, amelyekkel kapcsolatban ugyanakkor igen sok tévhit él a köztudatban. Milyen lehetőségeket kínál a bölcsészpálya? És mit ér a diploma? Miféle értéket teremt a bölcsész? Beszéljünk róla!

A bölcsészkar oktatói és hallgatói szerdán és csütörtökön egyaránt várják a kar iránt érdeklődőket, különösképp a felvételizőket és szüleiket, akik kötetlenül kérdezhetnek, akár nyilvánosan, akár a rendezvények ideje alatt személyesen is.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolci-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr705693500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása